Türk Kızılay, Aşevi Sayısını 91’e Çıkarmayı Hedefliyor

Türk Kızılay, 2028 Sonunda 81 İlde 91 Aşevine Ulaşmayı Hedefliyor

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, ülke genelinde 55 aşevi açma hedefini aşmayı beklediklerini belirterek, “2028 sonunda 81 ilde 91 aşevine ulaşmış olacağız.” dedi. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşevi sayısını arttırmak için Türk Kızılay il ve şube başkanlıklarıyla proje geliştirdiklerini söyledi.

Evlerinde tek başına yaşayan, yemek yapamayacak durumdaki yaşlı ve engellilerin bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, onlara “bir tabak sevgi” ulaştırmak istediklerini ifade etti. Kızılay gönüllülerinin tek başına yaşayanları ziyaret ederek hatırlarını soracağını ve ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini belirtti.

Aşevlerinin amacının sadece ihtiyaç sahiplerine değil, afet zamanlarında da beslenme desteği sağlamak olduğunu vurgulayan Yılmaz, Kızılay’ın birinci derecede sorumlu olduğunu belirtti. Ayrıca, hayırseverlerin desteğiyle açılan aşevlerinden gün içinde binlerce kişinin faydalandığını dile getirdi.

Yılmaz, ayrıca Türkiye’de olduğu gibi Gazze’de de iftar organizasyonları düzenlediklerini ve ramazan boyunca birçok bölgede aşevi ve gıda desteği çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Haftanın 6 günü ihtiyaç sahiplerine hizmet veren aşevlerinde, vatandaşların hem evlerine yemek götürüldüğünü hem de aşevlerine gelip yararlanabildiklerini belirten Yılmaz, 2025 yılına kadar projelerini tamamlamayı hedeflediklerini ve aşevi sayısını artırmayı planladıklarını kaydetti.

Hayırseverlerin destek olmak istemesi durumunda şubelerle iletişime geçmelerinin yeterli olacağını da sözlerine ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tezcan Ekizler – Sağlık

Related Posts

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

3 ay boyunca o belirtiyi umursamadı, meğer kansermiş: ‘Her yerime yayıldı’

Avustralya’da yaşayan 39 yaşındaki Krystal Maeyke, ilk karın ağrılarını hissettiğinde aklına gelen tek şey bir gıda intoleransı oldu. Sağlıklı besleniyor, düzenli spor yapıyor, yaşam tarzına özen gösteriyordu. Ciddi bir hastalıkla yüz yüze olduğunu düşünmedi bile. Ancak ağrılar geçmek yerine giderek arttı. Üç ay sonra hastaneye kaldırıldığında gelen teşhis hayatını alt üst etti.

Acil sağlıkta yeni dönem

Acil sağlık hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler yapıldı. Ambulansların görev tanımları, personel eğitimi, yetkilendirme ve teknik donanım güncellendi. Ambulans personeli, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği eğitimleri tamamlamak zorunda. Ayrıca …

Cam şişelerdeki tehlike açığa çıktı: İşte yıllardır bilmediğimiz gizli gerçek

Fransa Gıda Güvenliği Ajansı’nın yayımladığı yeni araştırmaya göre, cam şişelerdeki içecekler, plastik şişelere kıyasla 5 ila 50 kat daha fazla mikroplastik içeriyor. Araştırma, bu mikroplastiklerin kaynağının cam şişe değil, metal kapaklardaki boyalar olduğuna dikkat çekiyor.

MIT’den Harvard’a… Uzmanların yaşlanmayı durduran ilaçları

Tıpta son yıllarda “geroprotektif” (yaşlanmayı geciktirici) adı verilen bir ilaç sınıfı ortaya çıktı. Bu ilaçlar, hücre yaşlanmasını geciktirmeyi, iltihabı azaltmayı ve metabolik dengeyi korumayı hedefliyor.Metformin, Rapamisin, NAD+ ve türevleri bu sınıfa örnek. Farelerde yaşam süresini uzattığı görülen bu moleküller, insanlarda da benzer etki yapar mı sorusu, henüz yanıt bekliyor.

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler