Kargo firmalarından gelen mesajlara dikkat! Dolandırıcıların ağına takılabilirsiniz

Siber Dolandırıcılara Karşı Dikkatli Olun!

Son günlerde siber dolandırıcılar, tanınmış şirketlerin isimlerini taklit ederek insanları kandırmak için yeni yöntemler geliştiriyor. Habertürk’ün haberine göre, dolandırıcılar, sahte SMS ve e-postalar aracılığıyla kişisel bilgileri ele geçirmeye çalışıyor. Genellikle, “Adres bilgileriniz hatalı” veya “paketiniz teslim edilemedi” gibi ifadeler kullanarak insanları kandırıyorlar.

Habertürk Teknoloji Editörü Cem Özenen’in verdiği bilgilere göre, dolandırıcılar insanları hızlandırmak için “6 saat içinde bilgilerinizi güncelleyin” veya “günlük gözaltı ücreti uygulanması” gibi tehdit edici ifadeler kullanıyorlar. Bu sahte mesajlar aracılığıyla, insanların kimlik, adres ve hatta banka bilgilerini çalmayı amaçlıyorlar.

Bu tür sahte web sitelerine yönlendirilen insanların ad, soyad, adres ve telefon gibi bilgileri toplanıyor. Hatta bazı durumlarda, dolandırıcılar banka bilgilerine erişebiliyorlar. Bu linkler aynı zamanda cihazlara kötü amaçlı yazılımlar bulaştırarak zarar verebiliyor.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

  • Siber güvenlik uzmanları, bu tür mesajların genellikle resmi bir dil kullanmadığını ve içerisinde aceleci ve tehdit edici ifadeler bulunduğunu belirtiyor.
  • Gerçek kargo şirketlerinin genellikle böyle bir dil kullanmadığını vurgulayan uzmanlar, bilgi almak için resmi kanallara başvurulması gerektiğinin altını çiziyor.

-Siber Dolandırıcılığa Karşı Alınması Gereken Önlemler

  • Bilgi güncellemesi talep eden e-postalara itibar etmeyin.
  • Kargonuzla ilgili durumları firma web sitesinden kontrol edin.
  • Kişisel veya finansal bilgilerinizi asla paylaşmayın.
  • Antivirüs ve güvenlik yazılımlarınızı güncel tutun.
  • Şüpheli mesajları kargo firmalarına veya siber suç birimlerine bildirin.

Bilinçli Olmak Şart!

Gün geçtikçe dolandırıcıların daha karmaşık yöntemler kullandığı bir dönemde, dikkatli olmak hayati önem taşıyor. Habertürk’ün haberine göre, kişisel bilgileri korumanın en iyi yolu, resmi kanallar aracılığıyla işlem yapmaktır. Şüpheli durumlarda hemen karar vermek yerine araştırma yapmak, olası riskleri en aza indirebilir.


Related Posts

3 kişiden 2’si ekonomi yönetimine güvenmiyor: ‘Halka dokunmayan seçkinler kulübü’

GENAR’ın mart ayı raporunda, toplumun temel gündeminin ekonomik sorunlar olduğu ortaya kondu. Araştırmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik iddialar ve TÜSİAD’a dair kamuoyu algısı da dikkat çekti. Seçmen eğilimleri, kurumlara duyulan güveni ve toplumsal hassasiyetleri yansıttı.

Bakan Kacır: “530 projeye 3,7 milyar lira destek”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bölgesel kalkınmayı çevresel sürdürülebilirlikle buluşturmak üzere, Dünya Bankası işbirliğinde 400 milyon dolar bütçeli “Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş Projesi (SoGreen)”ni hayata geçireceklerini bildirdi.

Manisalı besici CHP’li Başevirgen’e dert yandı

CHP’li Bekir Başevirgen, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Manisa Turgutlu’da besicilerin sorunlarını dinledi. Bir besici, geçen yılla kıyasladıklarında karlarının olmadığını ifade etti. “Destek olmayınca da bu işler olmuyor. Yem maliyeti çok yüksek …

Alman otomobil üreticileri BMW, Mercedes ve Volkswagen’in karı Çin etkisiyle düşüyor

Alman otomotiv endüstrisinde üretim maliyetlerinde artış, ABD gümrük vergisi ve Asya’dan gelen rekabetle gelecek endişesi artarken, yılın ilk çeyreğinde üç büyük Alman otomobil üreticisinin karı Çin etkisiyle geriledi.

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir