Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

TÜİK Verilerine Göre Devlet İç Borçlanma Senetleri Haziran Ayında En Yüksek Reel Getiriyi Sağladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı “Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları” verilerine göre, Haziran ayında en yüksek reel getiri oranına Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) sahip oldu.

Haziran ayı istatistiklerine göre, DİBS aylık en yüksek reel getiriyi sağladı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile değerlendirildiğinde %1,73, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile değerlendirildiğinde ise %2,82 oranında reel getiri elde edildi.

DİBS’ten Sonra En Yüksek Reel Getiri Euro’da

Yİ-ÜFE’ye göre Euro %1,50, mevduat faizi (brüt) %0,98 ve külçe altın %0,62 oranlarında reel getiri sağlarken; Amerikan Doları %0,70 ve BIST 100 endeksi %2,16 oranlarında kayıplar yaşattı.

TÜFE’ye göre ise Euro %2,59, mevduat faizi (brüt) %2,06, külçe altın %1,71 ve Amerikan Doları %0,36 reel getiri sağlarken; BIST 100 endeksi %1,10 oranında kayıp yaşattı.


EUR/USD paritesinin 1.17’ye yükselmesi etkili oldu

Euro’nun ABD Doları karşısında değer kazanmasında, ay içinde EUR/USD paritesinin 1,15’ten 1,17’ye yükselmesi etkili oldu.

Üç Aylık Değerlendirmede Külçe Altın En Fazla Kazandırdı, Borsa İstanbul En Fazla Kaybettirdi

Üç aylık dönemde külçe altın, Yİ-ÜFE ile %10,35, TÜFE ile %12,33 reel getiri sağlayarak yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 endeksi ise Yİ-ÜFE ile %14,03, TÜFE ile %12,49 oranlarında kayıp yaşattı.


Yıllık Bazda Külçe Altın En Yüksek Reel Getiriyi Sağladı

Yıllık bazda değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ile %40,31, TÜFE ile %29,29 reel getiri sağlayarak yatırımcısına en yüksek kazancı sağlayan yatırım aracı oldu. Diğer yandan, Amerikan Doları ve BIST 100 endeksi yatırımcısına kayıp yaşatarak negatif getiri sağladı.

Related Posts

Bitcoin’de yeni tarihi zirve: O seviyeyi aştı!

Bitcoin, yeni rekor seviyelere çıkarak yatırımcıların ilgisini çekiyor. ETF’lere artan talep, fiyatlarda yükselişi destekliyor. Piyasalardaki olumlu hava, kripto para biriminde hareketliliği artırıyor.

Bakan Şimşek’ten Londra’da anlamlı açıklama: Türk Lirası’nda kararlı hareket

Londra’da temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki oynaklığın önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Kararlı bir şekilde değer kaybeden Türk Lirası verileri bakanı doğrularken Londra’da bakan tarafından sarf edilen sözler mevcut kadro ile Türk ekonomisinin geleceğine yönelik endişeleri daha da arttı.

2025 Temmuz ayı SED ödemeleri yattı mı? SED ne zaman yatacak? SED ödemesi zamlandı mı?

Her ay düzenli olarak yatırılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri için gözler yeniden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığa döndü. Peki, 2025 Temmuz ayı SED ödemeleri yattı mı? SED ne zaman yatacak? SED ödemesi zamlandı mı?

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları! (09 Temmuz 2025)

Serbest piyasada 40,0440 liradan alınan dolar, 40,0460 liradan satılıyor. 46,9620 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 46,9640 lira olarak belirlendi. Dün doların satış fiyatı 40,0000, avronun satış fiyatı ise 46,8820 lira olmuştu. Serbest …

İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi haziranda 51 oldu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi haziranda 51 olarak gerçekleşti.

‘Tüketici stoklama alışkanlığını bıraktı’

TÜRK Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Güray Yıldız, fiyatların stabilize olmasıyla birlikte tüketicilerin stoklama alışkanlığını terk ettiğini ve bunun bir sonucu olarak perakendecilerin pazarı hareketlendirmek için promosyonlar yapmaya başladığını söyledi.